Голова Верховної Ради України Володимир Литвин привітав колективи Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут» з підписанням угоди про широкомасштабну співпрацю.

У привітанні з цієї нагоди Голова Верховної Ради України Володимир Литвин підкреслив, що «угода такого формату, яка укладається в Україні вперше, — це перехід на новий етап співпраці між університетами, відкриття потужніших можливостей вдосконалення навчального процесу, поглиблення спільних наукових досліджень та спільних міжнародних проектів».

Голова парламентського Комітету з питань науки і освіти Володимир Полохало також привітав науковців і наголосив, що «об’єднання потужного інтелектуального і творчого потенціалу цих університетів стане запорукою інноваційного розвитку України, cприятиме залученню України до інтеграційних процесів формування європейського освітнього простору».

Під час підписання зауважувалося, що, відповідно до угоди, Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут «отримають змогу пропонувати державі шляхи вирішення проблем, які виникають у вищій освіті, активніше висвітлювати консолідовану думку науково-педагогічної спільноти обох університетів, щоб до неї більшою мірою прислухалися в органах державної влади».

Угодою, яка діятиме упродовж п’яти років, передбачається також спільне вивчення двома навчальними закладами функціонування університетів в інших країнах, сприяння розвитку університетської автономії тощо.

Інформаційне управління Верховної Ради.