Канон і авангард

6 лютого в Києві відбудеться презентація музичного проекту «По Рождеству» за участю німецького музиканта-авангардиста Клауса Кугеля та нашої співачки Наталки Половинки, яка виконує давні духовні та народні пісні, сучасну імпровізаційну музику. У проекті поєднано традиційний співочий канон, архаїчні інструменти та авангардну ритміку. Концерт пройде в Національній музичній академії (консерваторія) за підтримки українсько-нідерландського фонду «Мистецтво, культура та наука».

Вл. інф.

Працювати для читача

Сергій Куліда відзначає свій піввіковий ювілей. Більшу частину свого життя він присвятив журналістиці. Найцікавіший період його творчості — перші роки незалежності України. У 1991 році разом з колегами на Українському радіо вів у прямому ефірі передачу «Незалежність» — першу ластівку свободи слова. Працював спецкором у США. Випускав журнал «Досьє секретних служб» про спецслужби різних країн світу. Ця тема з часів козачої розвідки Богдана Хмельницького до сучасних електронних технологій стала основною у його професійній діяльності.

Сьогодні Сергій Куліда — член Національної спілки журналістів, очолює міську газету «Бучанські новини» (Буча Київської області).

— Робота в регіональній пресі, — каже Сергій Куліда, — проходить непомітно в масштабі країни, хоча ми найближче до простої людини. По краплинах збираємо і складаємо історію України. Моя мрія — випустити енциклопедію міста Буча — про людей, що жили тут колись і живуть нині. Такі імена, як художник Олександр Мурашко, Євген Патон, композитор Ревуцький, актор Сергій Підгірний (Смуглянка з фільму «У бій ідуть одні старики»), перший Герой України, льотчик-випробувач Галуненко, гідні поваги.

Андрій НЕСТЕРЕНКО.

Фото автора.