Учора відбулося розширене засідання колегії Генеральної прокуратури України. На столі в Генерального прокурора країни Олександра Медведька лежала резолюція, прийнята Парламентською асамблеєю Ради Європи щодо несумлінного розслідування справи щодо убивства журналіста Георгія Гонгадзе. Ознайомившись із висновками європейських експертів, Генпрокурор, тим часом, заявив, що не має будь-якої додаткової інформації у цій справі.

Стосовно газового питання, розібратися в якому доручив Генпрокуратурі Президент України Віктор Ющенко, Олександр Медведько повідомив, що розслідування вже підійшло до завершення. Зокрема, Генпрокуратура з’ясовувала, відбирала Україна російський газ чи ні. Висновок слідчих: Україна російський газ не крала. Крім того, Олександр Медведько також переконував, що Президент України і його родина жодним чином не причетні до газових схем, чого він поки що не може сказати про Прем’єр-міністра.

«Було звернення народних депутатів, звучало у пресі й на телебаченні про причетність особисто Президента і його родини до газових махінацій. Це не перший раз звучать такі висловлювання, і цього разу ми проводили перевірки. І я хочу поінформувати вас, що таких фактів немає. Щодо якоїсь зацікавленості на газовому ринку Прем’єр-міністра Тимошенко Юлії Володимирівни, то, справді, до нас надійшов лист, про можливу зацікавленість, як там було написано, і тому зараз ми проводимо перевірку. Ця перевірка ще триває», — заявив Генпрокурор.

У першій декаді лютого Генеральна прокуратура обіцяє докладніше розповісти, що саме виявили, перевіряючи «можливу зацікавленість» Прем’єр-міністра в цьому питанні.

Крім того, Генпрокуратура не бачить складу злочину в діях Президента для оголошення імпічменту, заявив Генпрокурор, передає Ліга. net.

Нагадаємо, у понеділок депутати прийняли постанову про відповідальність Президента за ситуацію на валютному ринку. Також останнім часом різні політики й політичні сили дедалі частіше заявляють про необхідність почати процедуру імпічменту Президента. При цьому, приміром, прем’єр Юлія Тимошенко заявила днями, що голова НБУ і його заступники не могли самостійно ухвалювати рішення щодо виділення 10 млрд. грн. для комерційних банків. Вона вважає, що за «корупційними діями НБУ, спрямованими на руйнування економіки шляхом глибокої девальвації національної валюти, стояв особисто Президент».

Раніше БЮТ і Компартія обвинувачували Президента і його родину в причетності до «Росукренерго».

Фото Вадима ГРИГИ (Укрінформ).