Клички збиратимуть чемпіонські пояси

Бокс. Минулий рік був для них найуспішніший у кар’єрі. А нинішнього вони збираються заволодіти всіма чемпіонськими поясами в суперважкій вазі. На цьому знамениті брати наголошували під час прес-конференції в Києві. Вони повідомили, що бій за звання чемпіона світу WBA з росіянином Миколою Валуєвим сподіваються провести цього року.

«Ми зацікавлені в його проведенні, як і він сам. Але від нього не все залежить», — сказав Віталій. На той час, за словами молодшого брата, перемовини з промоутерами Валуєва не закінчилися успіхом. Один із них, Донг Кінг, поставив умову, що в разі перемоги одного із братів він отримує акційні права на проведення наступних трьох поєдинків. «Нас такі умови не влаштовують», — пояснив Володимир.

Віталій зазначив, що вони з братом готові сісти за стіл переговорів у разі, якщо фінансова сторона буде розподілена порівну між учасниками поєдинку.

Володимир розповів, що свій наступний поєдинок проведе у Лондоні на стадіоні «Стемфорд брідж» проти колишнього чемпіона світу у важкій вазі Девіда Гея. Офіційно контракт на бій ще не підписано. Це може статися 20 червня. Також він не виключає проведення поєдинку з іншим українським атлетом, Олександром Дмитренком, котрий посідає перше місце в рейтингу WBO. «У липні минулого року я відстояв титул чемпіона за версією ІBF, ІBO і WBO, перемігши американця Тоні Томпсона. Я став тоді суперчемпіоном. І це дає мені можливість протягом 24 місяців відстояти титул», — сказав Володимир Кличко. За його словами, для нього не має значення громадянство суперника або колір його шкіри. «Головне — перемога», — наголосив він.

Як відомо, поєдинок між Віталієм Кличком і кубинцем Гуаном Карлосом Гомесом відбудеться 21 березня в Штутгарті.

Сергій МЕЛЬНИК.

Арбітрів названо

Футбол. Стали відомі арбітри, котрі обслуговуватимуть матчі 1/16 Кубка УЄФА. Поєдинок «Динамо» (Київ) — «Валенсія», що відбудеться 18 лютого на стадіоні імені Валерія Лобановского (19.00), доручено судити Сержу Гюмьєнні з Бельгії. А зустріч в Іспанії 28 лютого судитиме Дамір Скоміна зі Словенії.

Матч у Генуї 18 лютого «Сампдорія» — «Металіст» (Харків) судитиме румун Павло Крістіан Баль. Початок поєдинку — о 21.45. Нарешті, гру «Шахтар» — «Тоттенгем» (Лондон) на донецькому РСК «Олімпійський» 19 лютого (20.45) обслуговуватиме Томас Айнваллер (Австрія).