Події цього дня вихованці Берізківської загальноосвітньої школи-інтернату збережуть у пам’яті на все життя. Понад двісті дітей голова обласної ради Тетяна Демченко запросила на екскурсію до зоопарку, організувала обід, кожному вручила солодощі.

У цьому навчальному закладі виховуються діти непростої долі. Вони зазнали стільки наруги, страждань і душевного болю, що слів не знайдеться, щоб про це розповісти.

В інтернаті 30 сиріт, решта — діти батьків, позбавлених батьківських прав і тих, що перебувають під опікою соціальних служб.

— Відколи інтернат переведено на фінансування з обласного бюджету, — розповідає директор Зінаїда Халімон, — діти відчули батьківське піклування з боку депутатського корпусу облради.

Вихователь Григорій Телиця, який працює тут 60 років, незважаючи на поважний вік (йому 86 років), з гордістю розповідав мені багату на події історію закладу. Він готує, до речі, матеріали для книжки про життя його вихованців та наставників.

Напередодні Нового року інтернатівські будівлі переведено на газове опалення, на що з обласного бюджету виділено 1,5 мільйона гривень.

Пуск газової котельні став святом для дітей. Голова обласної ради привезла їм у подарунок домашній кінотеатр, м’ячі, фрукти і солодощі. Факел запалили гостя та Григорій Телиця. Відзначаючи його самовіддану працю, обласна, районна ради та колеги передали йому матеріальну допомогу на газифікацію оселі.

На прощання Тетяна Василівна поцікавилася, чого найбільше бажають діти. Вони зізналися, що мріють побувати в зоопарку.

— Усі, до кого ми звернулися по спонсорську допомогу, щиро відгукнулися, — зазначила радник голови облради Таміла Бугаєнко. — І ми вдячні трудовим колективам Миколаївського морського торговельного порту (керівник — Василь Капацина), Южноукраїнської АЕС (Віссаріон Кім), міському голові Первомайська (Людмила Дромашко), начальнику обласного управління ДАІ (Геннадій Погорєлов), — кожному, хто допоміг реалізувати дитячу мрію.

Олександра МЕНТЕЛЬ, журналіст.

Миколаївська область.