Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Лавринович, виступаючи на сесії Одеської облради, дав зрозуміти, що головний фінансовий кошторис країни не лише не виведе Україну з кризи, а й може призвести до страшнішого в умовах кризи явища — неконтрольованого зростання інфляції. Водночас він зауважив: «Кожна політична сила має відчувати і нести відповідальність за долю держави, за долю кожної людини».

«Незважаючи на всі негаразди в країні, в регіонах, на місцях є професійні люди, котрі вміють на управлінському та політичному рівнях шукати і знаходити оптимальні рішення, вкрай важливі як на загальнодержавному, так і на регіональному рівнях», — підкреслив політик, коментуючи результативне голосування за ухвалення обласного бюджету на поточний рік. На його переконання, «керівництво Одеської обласної ради обстоює політично відповідальну позицію, і ми можемо сьогодні говорити про гідний вибір жителів Одеської області під час формування обласної ради».

Прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради України.

***

Наш кореспондент передає: Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Лавринович, що перебував в Одесі, відвідав Одеський морський торговельний порт та Одеський кабельний завод, у нього відбулася зустріч із міським головою Едуардом Гурвіцом.

Під час перебування в Одеському морському торговельному порту Олександр Лавринович ознайомився з виробничими структурними підприємствами, зустрівся з керівництвом порту.

Начальник порту Герой України Микола Павлюк розповів, що 2008 року порт домігся рекордних за час свого існування результатів з обробки вантажів. 34,5 млн. тонн сухих і наливних вантажів було оброблено докерами порту. «Сьогодні, — сказав Микола Павлюк, — розвинена інфраструктура дає змогу доставляти вантажі в порт автомобільним, залізничним, морським і річковим транспортом. Спеціалізовані термінали порту з великим парком перевантажувальної техніки дають можливість перевантажувати широку номенклатуру вантажів. Чистий прибуток Одеського морського торговельного порту становить понад 35 відсотків прибутку всіх державних портів України.

Олександр Лавринович дав високу оцінку самовідданій праці колективу ОМТП, що вийшов на якісно нові показники в обробці вантажів.

На ВАТ «Одеса-кабель» Олександрові Лавриновичу розповіли, що підприємство удостоєно Почесного диплома як кращий виробник кабельної продукції у країнах СНД. Комерційний директор підприємства Сергій Корененко розповів, що підприємство спеціалізується на реалізації широкого спектра кабельно-провідникової продукції, що має попит в Україні, а також країнах близького і далекого зарубіжжя. ВАТ «Одеса-кабель» випускає високотехнологічну кабельну продукцію, що широко застосовується в будівництві, в енергозабезпеченні, на транспорті, метрополітені, залізницях. А продукція з використанням волоконно-оптичного кабелю має величезний попит в Україні, заявки на неї надходять на 2011 рік.

Під час зустрічі з міським головою Едуардом Гурвіцом Олександр Лавринович почув інформацію про зусилля міської влади стосовно підготовки до Євро-2012, виходу з енергетичної кризи. Він ознайомився з містобудівними планами. Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Лавринович сказав, що побачене й почуте ним в Одесі переконує: місту можна вірити, йому потрібно довіряти.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.