ВІННИЧЧИНА

Питання про недовіру голові Немирівської районної ради Валерію Каричинському окремі депутати ініціювали не раз. Представники найбільшої на Вінниччині райради (у її складі 80 депутатів від семи політичних сил) критикували свого керівника насамперед за те, що не зумів згуртувати депутатів. Через це в раді час від часу виникали, за словами одного з обранців, бої місцевого значення. «За таких умов про конструктив у роботі годі й говорити, — додає депутат. — Але щоразу наш голова знаходив можливість вийти сухим з води. На останній сесії, коли внесли питання про недовіру, він оголосив про її закриття та подався із залу. Але більшість наполягла на продовженні роботи сесії».

Сесійне засідання тривало до пізнього вечора. Вела його заступник голови райради Віра Гетьман. Під час однієї перерви до залу зайшов пан Каричинський. Але не для того, щоб долучитися до роботи. «Він попередив нас, що звернеться до суду. Застеріг чи налякав? Але це викликало тільки усмішку в депутатів. Коли йде сесія, а голова ховається від депутатів, який він голова?» Отож за висловлення недовіри голові райради проголосували 58 депутатів, і лише двоє висловилися на його підтримку.

На тому самому зібранні депутати обрали нового керівника ради — більшість віддала перевагу Сергію Укринському. Він представник молодого покоління, працював начальником відділу постачання Української горілчаної компанії «Nemіroff». Його кандидатуру запропонувала фракція БЮТ у райраді.

Однак ні наступного після обрання дня, ні через день новообраний голова ради не зміг потрапити до робочого кабінету, оскільки його попередник не поспішав віддавати ключі. Довелося викликати слюсарів з електродрилем. Тим часом в райцентрі поширювали листівки, в яких ініціативна група зі встановлення законності на Немирівщині закликала виступити проти «БЮТівсько-відьомського шабашу в райраді». Незначна кількість людей організувала пікет райради. Звільнений голова має намір звернутися до суду з вимогою поновлення на посаді.