Голова Верховної Ради України Володимир Литвин звернувся до Президента України Віктора Ющенка із проханням сприяти розв’язанню проблеми із функціонуванням Міжнародного дитячого центру «Артек».

У відповідному листі главі держави В. Литвин, зокрема, зазначає, що «Артек», який у 2007 році набув статусу «під егідою ЮНЕСКО», «перебуває у стані глибокої економічної кризи». «Наприкінці 2008 року «Артек» уперше припинив роботу з огляду на фінансові проблеми, а в разі невжиття невідкладних заходів найближчим часом може припинити своє існування», — йдеться в листі.

Голова Верховної Ради України повідомляє, що у зв’язку з реальною загрозою для існування Міжнародного дитячого центру він надав доручення Рахунковій палаті, а також відповідним комітетам Верховної Ради України створити спільну депутатську групу для безпосереднього вивчення ситуації і з’ясування окремих питань, пов’язаних з використанням майнового комплексу «Артеку».

«Проте, зважаючи на те, що «Артек» перебуває у безпосередньому віданні підпорядкованого Вам Державного управління справами, прошу Вас долучитися до справи збереження історичного та культурного надбання України і вжити негайних кроків до поновлення його діяльності, збереження Міжнародного дитячого центру «Артек» як унікального культурно-оздоровчого закладу, який завжди був під патронатом Президента України», — зазначається в листі.

Прес-служба Верховної Ради України.