З початку наступного року цілком реально запровадити безвізовий режим для громадян України при в’їзді до Ізраїлю. На цьому наголосив заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко на зустрічі із заступником спікера Кнесету Ізраїлю Колет Авіталь під час свого візиту до Ізраїлю. Про це «Голосу України» повідомила прес-служба Миколи Томенка.

Введення безвізового режиму не тільки сприятиме збільшенню туристичних потоків з України до Ізраїлю, переконаний заступник глави українського парламенту, а й істотно поглибить співробітництво двох країн в економічній сфері. З ним погодився і заступник спікера Кнесету Ізраїлю.

У ході зустрічі сторони обговорили поточну політичну ситуацію в обох країнах, а також торкнулися теми щодо позачергових виборів до Кнесету Ізраїлю, що відбудуться 10 лютого 2009 року.

Заступник Голови Верховної Ради висловився за необхідність поглиблення співпраці між парламентами обох країн для вирішення низки питань, що становлять спільний інтерес для України та Держави Ізраїль.

Микола Томенко також зустрівся з генеральним директором міністерства туризму Ізраїлю Шаулем Цемахом. Співрозмовники дійшли висновку, що нині задіяні аж ніяк не всі можливості для розширення співпраці між двома країнами у сфері туризму. А для активізації реалізації туристичних проектів цього року проведуть туристичний форум.