Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Лавринович взяв участь у роботі 23-ї сесії Одеської обласної ради. На порядку денному стояло прийняття бюджету на 2009 рік.

Як відомо, на попередній сесії бюджет прийняти не змогли. Протягом двох тижнів депутати обласної ради працювали над його новим варіантом, який назвали «нічним бюджетом», оскільки робота над ним була завершена о третій годині ночі. Відмінна риса цього документа в тому, що прийнято так звану загальну схему бюджету. У ньому прописані найважливіші соціальні програми.

Під час свого виступу Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Лавринович сказав, що «криза в Україні — це аксіома». Сьогодні важливо знайти ефективний механізм її подолання, підкреслив парламентарій. Однією із складових частин цього механізму, на його думку, має стати ефективна регіональна політика.

Важливо сьогодні зберегти робочі місця й рівень соціального захисту людей на регіональному рівні, заявив Олександр Лавринович. Державний бюджет на нинішній рік цей рівень знизив, сказав він. На думку політика, найстрашніше явище в умовах кризи — інфляція.

— Кожна політична сила має відчувати відповідальність за долю держави, за долю кожної людини, — відзначив Олександр Лавринович.

Після тривалих дебатів сесія обласної ради затвердила регіональний кошторис, у якому доходи й витрати становлять 2,25 мільярда гривень.

Під час робочої поїздки Олександр Лавринович також відвідав Одеський морський торговельний порт, ВАТ «Одеський кабельний завод», зустрівся з одеським міським головою Едуардом Гурвіцом.