Кабінет Міністрів планує внести зміни до законодавства, які поліпшать платежі за спожиті енергоресурси з боку обленерго та облгазів НАК «Нафтогаз». Про це повідомила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко учора на початку засідання уряду. На ньому також розглядалися зміни до закону щодо знижену податків з власників автомобілів і приведення цього закону у відповідність з вимогами громадських організацій. За словами глави Кабміну, уряд також поставив собі за мету унормувати законодавство про виділення землі для суспільних інфраструктурних проектів і впорядкувати процедуру незалежного тестування.

Водночас, відкриваючи вчорашнє засідання, Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила, що Кабінет Міністрів щочетверга проводитиме додаткове засідання.

— У нас буде спеціальне засідання уряду щотижня, на якому заслуховуватимуть обласні державні адміністрації щодо головних масштабних інвестиційних проектів, які за пропозиціями ОДА зараз необхідно в прискореному режимі реалізовувати і створювати для них абсолютно сприятливі умови, — сказала глава уряду.

Зі слів Юлії Тимошенко, на таких спеціальних зібраннях особливу увагу приділятимуть проектам, пов’язаним з енергозбереженням, з диверсифікацією, з реформою житлово-комунального господарства. Розглядатимуться й інші інвестиційні проекти, пов’язані з розвитком промислового комплексу країни, житловою і транспортною галузями. На думку Прем’єр-міністра, це «дасть серйозний поштовх для реалізації інфраструктурних проектів, які роками не можуть подолати бюрократичні перешкоди».

Учора на засіданні Кабінету Міністрів з посади глави Державної митної служби звільнено Валерія Хорошковського. Новим керівником установи призначено Анатолія Макаренка.

Перший віце-прем’єр-міністр України Олександр Турчинов і Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.