Усі документи від БЮТ для проведення позачергового засідання Верховної Ради стосовно ситуації навколо Національного банку України надійшли до парламенту. Про це на вчорашній прес-конференції заявив заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко. Документи, за його словами, отримали глава парламенту, Регламентний комітет і голови фракцій.

«Але я не можу прогнозувати, чи відбудеться позачергове засідання. Все залежатиме від того, як керівники інших фракцій відреагують на цю пропозицію. Але у разі, якщо воно не відбудеться, то тема про заслуховування ситуації навколо Національного банку України буде топовою вже через наступний тиждень», — повідомив він.

Підсумовуючи роботу третьої сесії Верховної Ради України шостого скликання, Микола Томенко зазначив, що деякі народні обранці без поважних причин систематично відсутні на засіданнях Верховної Ради і не несуть жодної відповідальності за пряме невиконання своїх депутатських обов’язків.

Микола Томенко оприлюднив дані про участь у засіданнях. Загалом минулого року відбулося 116 поіменних письмових реєстрацій. Жодного разу не реєструвалися Рінат Ахметов, Олександр Лєщинський, Сергій Момот, Юрій Чертков, на двох засіданнях був Костянтин Жеваго, на чотирьох Антон Пригодський та Сергій Кий.

Микола Томенко також звернувся до Голови Верховної Ради Володимира Литвина з пропозицією визначити санкції, зокрема, фінансові, до порушників вимог Конституції, законів України та Регламенту щодо обов’язкової особистої участі народного депутата у роботі сесії.