Сьогодні і завтра у Львівському муніципальному театрі відбудеться перша в новому році прем’єра — спектакль «Кольори» за п’єсою сучасного драматурга Павла Ар’є, постановка Олексія Кравчука.

Це неабияка подія для міста. Річ у тім, що цьому театрові за останні півтора десятиліття не дуже щастило. Колись він звався Театром Прикарпатського військового округу (ПрикВО) й належав радянському військовому відомству. Коли те відомство зникло, став Театром ЗахОК (Західного оперативного командування). Але перейменування не рятувало — театр збіднів і опинився на периферії львівських глядацьких симпатій. А шкода, бо тут завжди працювали цікаві артисти.

Минулого літа колектив очолив відомий актор і режисер Олексій Кравчук. Він прийшов із Львівського молодіжного театру. Батьки Кравчука свого часу були яскравими акторами Театру ПрикВО.

Олексій Кравчук пообіцяв назвати театр Королівським муніципальним. Красива ідея! Та й чому б так не зватися, адже є у Львові Королівський ліс, або Кайзервальд — старовинний парк, відомий ще з цісарських часів.

Мабуть, усе-таки комусь здалося, що назва Королівський — занадто гучна та пишна, хай буде скромніше — просто муніципальний. Та «Кольори» — перша вистава нового художнього керівника — справді здаються королівським дарунком для публіки. У головній ролі — легендарна актриса Жанна Тугай, народна артистка України. У виставі зайнято тільки жіночий акторський склад.

Вл. інф.

На знімку: сцена з вистави «Кольори».

Фото з архіву театру.