Голова фракції Блоку Литвина Ігор Шаров вважає, що україно-російський газовий конфлікт засвідчив відсутність чіткого розуміння в представників різних гілок влади необхідності координації своїх зусиль і узгодження єдиної позиції як на внутрішній, так і на міжнародній арені.

«На жаль, українська влада не була монолітною, а розуміння узгодженої позиції прийшло тоді, коли було вже пізно», — зазначив І. Шаров, повідомляє прес-служба лідера фракції. Тому, на його думку, 2009 рік не повинен пройти під знаком розмежування повноважень різних гілок влади. «По-перше, перетягування повноважень просто небезпечне перед президентськими виборами, — вважає політик. — По-друге, будь-які подібні конфлікти ослаблятимуть владу в цілому: ніхто не виграє — ні уряд, ні Президент, ні Верховна Рада».

Ігор Шаров висловив також упевненість, що ініціювання імпічменту Президента Віктора Ющенка є наступним кроком у дестабілізації інститутів влади. «Всі розуміють, що гра в імпічмент нічого не дасть, бо технічно нереально здійснити в нинішніх умовах імпічмент, дотримавшись процедури так, як це виписано в Конституції», — переконаний голова фракції Блоку Литвина. Ігор Шаров вважає, що в 2009 році «слід забути про боротьбу гілок влади і виписування повноважень під конкретні особистості, щоб влада мала оперативний простір для реагування на виклики світової фінансової кризи, а не була паралізована боротьбою Президента, уряду та парламенту одне з одним».

«Надалі ж за сталої політичної ситуації слід планово перейти до продовження конституційної реформи, яку здійснювати не під ситуативний інтерес партій, політиків чи регіональних еліт і не під посилення повноважень конкретних персон, а задля людей і держави», — сказав Ігор Шаров.