Над їх створенням почала активно працювати Кіровоградська міська громадська організація захисту тварин «БІМ». Існує вона винятково на кошти її членів, тому гостро потребує допомоги і вдячна за будь-яке сприяння. Проте вже має власну інтернет-сторінку і планує організувати у місті притулок для бездомних тварин.

«Ми — команда людей, яким соромно дивитися в очі кинутих напризволяще тварин, що гинуть від голоду, холоду і жорстокого ставлення, — розповідає лідер організації Олена Ерет. — Серед нас люди різних професій, соціальних категорій і вікових груп, яких поєднує любов і співчуття до тварин та бажання допомогти їм. Ми ставимо перед собою мету — створити в нашому місті притулок для тварин і центр, де їм надаватиметься допомога».

Нині організація вийшла на офіційний рівень і веде переговори з місцевою владою щодо виділення під будівництво притулку земельної ділянки. Однак тварини не можуть чекати — щодня сотні їх гинуть на вулицях від холоду і голоду. Тож члени організації уже зараз рятують, лікують, стерилізують і «прилаштовують» тварин. Знаходять людей, які можуть брати тварин на тимчасове утримання, поки знайдуться нові власники. Навіть беруть на себе всі витрати по їх годівлі і лікуванню на цей час і самостійно шукають їм господарів. У міській раді «БІМу» запропонували розробити відповідну програму захисту тварин.

На знімку: фото з інтернет-сторінки Кіровоградської міської громадської організації захисту тварин «БІМ».