Футбол. Контрольні матчі. 22 січня. «Динамо» (Україна, Київ) — «Вікінг» (Норвегія, Ставангер). 2:0. Голи: Мілевський, 34, Шацьких, 83. «Динамо» (перший тайм): Шовковський, Несмачний, Михалик, Діакате, Бетао, Вукоєвич, Кравченко, Алієв, Єременко, Ярмоленко, Мілевський; (другий тайм): Шовковський, Хачеріді, Сабліч, Верховцов, Сахневич, Корреа, Гіоане, Чернат, Гусєв, Кравець, Шацьких.

«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Тромсе» (Норвегія). 2:2. Голи: Полянський, 24, Фернандіньо, 35 — Гарвік, 68 (п), Молдскред, 85. «Шахтар» (перший тайм): Худжамов, Шевчук, Левандовський, Рац, Іщенко, Чижов, Федецький, Жадсон (Фернандіньо, 26), Полянський, Срна, Адріано; (другий тайм): Вірт, Федецький, Чижов, Іщенко, Полянський, Рац, Ракицький, Дуляй, Гай, Фернандіньо, Селезньов.

Теніс. Мельбурн. Відкритий чемпіонат Австралії. Альона та Катерина Бондаренко здобули перемоги у другому колі. Альона дві години доводила перевагу над Северін Бремон із Франції — 7:6(1), 1:6, 6:2. У третьому колі Бондаренко-старша зустрінеться з восьмою сіяною росіянкою Світланою Кузнецовою.

Молодша сестра у нелегкому поєдинку переграла іспанку Лурдес Домінгес Ліно — 7:5, 7:5. Наступною суперницею Каті стане 22-а сіяна китаянка Цзе Чжен.

Справедливість відновлено

Бокс. 28 січня в Києві, на церемонії нагородження найкращих спортсменів року, олімпійському чемпіонові Пекіна Василю Ломаченку, нарешті, вручать довгоочікуваний приз Вела Баркера, яким відзначається найтехнічніший боксер олімпійського турніру.

Нагадаємо, що наприкінці 2008 року Ломаченко був викликаний до Москви, де йому мали вручити нагороду. Однак замість цього чиновники АІБА включили його до участі у Кубку світу. Але Василь і не думав брати участь у турнірі, бо був травмований. Тому не з’явився навіть на процедуру зважування.

Після цього інциденту його позбавили титулу найкращого боксера олімпійського турніру, привласнивши це звання монгольському боксерові Бадар-Уугану Енкбату. Однак команда Ломаченка подала протест, обгрунтовуючи свою позицію тим, що кубок Баркера вручається лише за підсумками олімпійського турніру. І справедливість було відновлено.

— Кубок минулого тижня прибув в Україну, але нам поки що його не вручали. Перенесли церемонію на наступну середу, коли в столиці відбудеться нагородження найкращих спортсменів року. Там і мають вручити Василеві Кубок Баркера. Він насилу міг стискати кулака, і якби не зробили операцію, через пару років можна було б вішати рукавички на цвях. А от тепер Василь уже розпочав тренуватися. Щоправда, однією рукою, — розповів батько і тренер боксера Анатолій Ломаченко.