Закон «Про державний бюджет 2009 року» загубив суму в один мільярд гривень для малих міст України, заплановану в проекті бюджету на розв’язання нагальних проблем. На цьому наголосив під час прес-конференції голова Асоціації малих міст, міський голова Українки Київської області Павло Козирєв.

За його словами, малі міста вже багато років перебувають у кризових умовах, державна програма підтримки не фінансувалась протягом останніх років, і цей мільярд міг би стати антикризовим чинником для громад малих міст.

Окрім того, Павло Козирєв зауважив, що з року в рік відбувається недофінансування делегованих повноважень та маніпулювання формульним розрахунком, що робить бюджети органів місцевого самоврядування залежними від фінансових управлінь державних адміністрацій. За допомогою коефіцієнтів видатки міських бюджетів зменшуються, а вилучення збільшуються.

Тому, наголосив пан Козирєв, представники Асоціації малих міст звертаються до Прем’єр-міністра, комітетів Верховної Ради з питань національної безпеки та житлово-комунального господарства з пропозиціями внесення змін до бюджету з урахуванням інтересів територіальних громад малих міст.