Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у середу на запрошення директора Національної бібліотеки України ім. В. І. Вернадського Олексія Онищенка відвідав дві виставки, які цими днями відкрито в бібліотеці.

Одна з них — «Україна самобутня» — організована спільно з Київською організацією Національної спілки фотохудожників України та проводиться в рамках Дня соборності України. На вернісажі представлено 76 фоторобіт двадцяти членів Національної спілки фотохудожників України, які відображають різноманітне й різнобарвне життя українців. Світлини зроблені на фестивалях народної творчості, під час обрядових дійств, на святах у великих та малих містах і селах різних регіонів країни.

Другий вернісаж — персональна виставка живопису директора Інституту геронтології Академії медичних наук України Владислава Безрукова.

Спілкуючись із працівниками бібліотеки, В. Литвин наголосив на важливості уваги з боку держави до розвитку книгарень та бібліотек, оскільки, за його словами, навіть в комп’ютерний вік ніщо не замінить безпосереднього спілкування людини з книгою.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.

На знімку: автор виставки Владислав Безруков (ліворуч) і генеральний директор бібліотеки імені Вернадського Олексій Онищенко.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.