Його заступник Голови Верховної Ради України провів учора в загальноосвітній школі №14 міста Тернополя. Старшокласникам він розповів, що, як учений, давно намагається знайти формат єднання українців. Один з таких моментів — диск з живими голосами класиків української поезії, зібраний і записаний з ініціативи Миколи Володимировича. Його він подарував школярам і пообіцяв, що такі диски отримають усі навчальні заклади не лише Тернопільщини, а й інших областей. Тепер М. Томенко з друзями працюють над відеоматеріалами про життя і творчість видатних українців. Скажімо, вдалося віднайти унікальні відеозаписи про Олександра Довженка. Фільми також надійдуть у школи і вузи.

Для учнів Тернопільської обласної спеціальної школи-інтернату, де навчаються й виховуються діти з наслідками поліомієліту і церебральними паралічами, Микола Томенко, окрім фруктів, привіз спортивні знаряддя, а також записи спортивних передач, які він вів на одному з телевізійних каналів. Попри проблеми із здоров’ям, 120 учнів школи розвиваються всебічно: добре вчаться, роблять фізичні вправи, беруть участь у художній самодіяльності. Діти колядували разом із заступником глави парламенту і головою обласної ради Михайлом Миколенком, подарували Миколі Володимировичу іконку Миколи-Чудотворця, виготовлену з бісеру власноручно.

Перебуваючи у Тернополі в День святкування 90-річчя cоборності України, заступник Голови Верховної Ради поклав квіти до могил січових стрільців та генерала УГА Євгена Мишковського.

Тернопільська область.

Фото автора.