Позавчора голова Львівської ОДА Микола Кміть та міський голова Львова Андрій Садовий заклали в одну із чотирьох бетонних опор підвалин північної сторони майбутнього євростадіону символічну капсулу з посланням до нащадків, а отець Орест Фредина освятив будівництво.

Дуже складне питання побудови львівського стадіону — тема номер один в Україні. Тож для тих, хто хоче, щоб у Львові був найкращий стадіон, сьогодні радісний день. А ті, хто гадає, що ми з цим завданням не впораємося, нехай змінять свою думку. Все йде дуже оптимістично як на наші складні часи. Я бачу, що спільними зусиллями, які зараз є в Львівської обласної ради, адміністрації і міської ради, людей, які бажають інвестувати в ці об’єкти, знаходиться гідне вирішення, щоб стадіон був побудований вчасно, якісно, а Львів якнайкращим чином прийняв «Євро-2012». У тому, що це станеться, у мене немає жодних сумнівів. У Різдвяні свята будівництво освячено. Церква — то, мабуть, та третя сила, яка найважливіша у цій справі, — запевнив Микола Кміть, побажавши будівельникам наснаги й зауваживши, що «компанія, яка це побудує, здобуде великі бали у своєму розвитку.

— Це найамбітніший проект нового тисячоліття в Галичині. ВАТ «Азовінтекс» (гендиректор Олександр Тарута) всі часові графіки витримує день у день, —сказав Андрій Садовий, висловивши подяку керівнику департаменту «Євро-2012» Олегу Засадному, директору будівництва від УКБ ЛМР Віталію Сулимі. За словами Андрія Садового, у капсулу послання заклали монети, випущені Нацбанком до 750-річчя Львова, ювілейні срібні монети «10 річниця Львова в ЮНЕСКО» і ювілейні марки.

Загалом будівельники вже встигли, за актами про виконані роботи, освоїти до чотирьох мільйонів гривень і планують освоїти цього року до 300 мільйонів, про що на урочистій церемонії під час брифінгу повідомив Андрій Садовий, який задоволений темпами будівництва й тим, що у ньому бере участь 55 львів’ян, а ще 100 проходять співбесіди для працевлаштування. «Коли підписували контракт, то була ціна 85 мільйонів євро. В еквіваленті це тоді відповідало 670 мільйонам гривень. Ми закладаємо на цей рік у міському бюджеті на стадіон 300 мільйонів гривень. Перестраховуємося тричі: є кошти з міського бюджету, зі стабілізаційного фонду державного бюджету, плюс інвестиційні кошти, про які сьогодні ведуться переговори з футбольними клубами», — сказав Андрій Садовий.

Фото автора.