Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, перебуваючи учора з робочою поїздкою у Житомирській області, відвідав низку соціальних установ для дітей.

Спілкуючись із педагогічними колективами та учнями, Володимир Литвин, зокрема, зазначив: «Я радив би українським політикам частіше бувати у дитячому середовищі, особливо в сиротинцях, серед дітей, обділених долею. Тут по-іншому дивишся на проблеми». Під час таких робочих поїздок «бачиш проблеми і спільно з місцевою владою шукаєш шляхи їх розв’язання». «В такий спосіб можна консолідувати зусилля і поволі виводити країну з кризи», — додав він.

Голова Верховної Ради подарував Кмитівській спеціалізованій школі-інтернату нову оргтехніку, а напередодні за сприяння В. Литвина було відремонтовано частину під’їзної дороги, яка веде до інтернату. Нову оргтехніку отримала й Новоград-Волинська загальноосвітня школа-інтернат, а дитячий садочок № 26 міста Житомира — кошти для обладнання пральні.

Березівській спеціалізованій загальноосвітній школі-інтернату Житомирського району, де навчаються діти з вадами слуху, глава парламенту подарував пральну машину. Водночас Володимир Литвин передав Новоград-Волинському спеціалізованому будинку дитини кошти, які будуть спрямовані на реконструкцію харчоблоку.

На знімку: Голова Верховної Ради України Володимир Литвин під час відвідання дитсадка № 26 в Житомирі.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.