Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Лавринович прийняв Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Вірменія в Україні Армена Хачатряна на його прохання.

«Українсько-вірменські парламентські взаємовідносини розвиваються динамічно як на рівні національних парламентів, так і у форматі роботи міжнародних організацій», — наголосив під час перемовин Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Лавринович.

За його словами, «ефективна взаємодія інститутів громадянського суспільства, порозуміння між політичними партіями та співпраця між суб’єктами підприємницької діяльності» стали традиційними для України та Вірменії.

У рамках зустрічі сторони обговорили широке коло питань двосторонньої співпраці, що ґрунтуються на взаємоповазі до обраних країнами шляхів побудови своєї держави, підтвердили курс на інтеграцію обох країн у міжнародне світове співтовариство та наголосили на важливості участі в цьому процесі міжпарламентської складової.

Співрозмовники погодилися з тим, що саме від національних парламентів, як від єдиних представницьких органів законодавчої влади, залежить державний зовнішньополітичний курс обох країн. Водночас вони наголосили на необхідності надання нового імпульсу міжпарламентській складовій українсько-вірменських взаємин, зокрема, на рівні груп дружби та профільних комітетів вищих представницьких органів законодавчої влади.

Також сторони обмінялися думками стосовно необхідності використання значного потенціалу для активізації співпраці в соціально-політичному, культурному, гуманітарному та торговельно-економічному напрямах як на загальнодержавному, так і на регіональному та галузевому рівнях.

При цьому глава Вірменської дипломатичної місії в Україні А. Хачатрян засвідчив відкритість дій його країни стосовно України.

У свою чергу, О. Лавринович висловив упевненість у тому, що «рівні та зрозумілі взаємовідносини між нашими країнами та народами» залишатимуться й надалі.

Прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради України.