Інформацію про це оприлюднила нещодавно обрана обласна ТВК. Відповідно до постанови Верховної Ради вибори до Тернопільської обласної ради призначено на 15 березня. Ініціював позачергове волевиявлення мешканців області голова облдержадміністрації Юрій Чижмар. Причиною стало політичне протистояння між колишніми однодумцями: представниками БЮТу та КУНу, з одного боку, та «Нашої України» й УНП — з другого. Ось уже понад рік це блокує роботу ради. Практично всі прийняті рішення спростовують суди. У тому числі й останнє — про новий склад обласної ТВК, яку очолив представник «Батьківщини», — нині розглядається в суді. Депутати від «Нашої України» та УНП вважають чинним попередній склад ТВК.

Якщо так неоднозначно стартувала кампанія, то чого чекати від виборів? Їх результати при наявності двох ТВК також можуть визнати недійсними. Мимоволі напрошується думка про те, що позачергові вибори не всім політичним силам, які нині представлені в обласній раді, вигідні. Рейтинг їх, як показують соціологічні дослідження, проведені у грудні, невпинно падає.

Водночас позачергові вибори можуть відбутися і до міської ради Тернополя. Як відомо, тимчасова слідча комісія Верховної Ради виявила чимало порушень у роботі представницької влади обласного центру. Особливо — у земельних питаннях, розтринькуванні комунальної власності тощо.