Футбол. XXVІ Міжнародний турнір в Маспаломасі (Іспанія, Канарські острови).

«Боруссія» (Німеччина, Менгенгладбаг) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 0:3. Голи: Гладкий, 18, Кастільо, 45+1, Селезньов, 64.

«Боруссія»: Логан, Брубере, Кальсен, Галашек (Шахтен, 72), Марін (Колоуті, 46), Френд (Альдерман, 46), Паузе (Баупйоган, 46), Левелс, Бредлі (Нойвілль, 46), Макмур (ван ден Дерг, 67) Сталтері (Дорда, 67). Тренер — Йос Луукай.

«Шахтар»: П’ятов (Шуст, 67), Гюбшман (Левандовський, 59) Фернандіньо, Жадсон (Полянський, 76), Кастільо (Федецький, 67), Шевчук, Гай (Дуляй, 59) Гладкий (Селезньов, 59) Чигринський, Іщенко (Єзерський, 67), Срна (Чижов, 67). Тренер — Мірча Луческу.

Попереджено Срну, 51.

Арбітр — Гуан Гарсіа (Іспанія).

17 січня. Маспаломас. Муніципальний стадіон. 2000 глядачів. 22 градуси.

Як то кажуть, доля матчу вирішилася ще в першому таймі. «Гірники» одразу заволоділи ініціативою і більше контролювали м’яча. І події розгорталися здебільшого на німецькому боці. А вже скоро донеччани забили. Срна зробив точну передачу зі свого флангу на ніким не прикритого Гладкого, котрий в один дотик вразив ціль.

«Шахтар» продовжував тиск, і другий гол не примусив чекати на себе. Кастільо, котрий перед цим змарнував кілька моментів, на доданій до першого тайму хвилині реабілітувався. Метрів з п’ятнадцяти мексиканець влучно пробив у далекий від воротаря кут.

Картина на полі і після відпочинку не змінилася. Український клуб діяв з легкістю, бажанням і впевнено диктував свої умови. А на 63-й хвилині Селезньов, котрий вийшов на заміну, скористався бездоганною передачею Фернандіньо і пробив у порожні ворота.

Сьогодні «Шахтар» в рамках турніру проведе завершальний поєдинок. Він зустрінеться з іспанським клубом другого дивізіону «Лас-Пальмас». Початок о 21.00 (пряма трансляція на каналі Євроспорт-2).

На знімку: Фернандіньо, Гладкий і Гюбшман добре попрацювали на стартову перемогу.

Фото прес-служби ФК «Шахтар».