На другий день розгляду кримінальної справи з викрадення картин з Ямпільського (Вінниччина) і Уманського (Черкащина) художніх музеїв один з підсудних заявив про недовіру судді.

Розгляд справи розпочав голова Ямпільського районного суду Микола Боднарук. За його словами, у перший день слухання прокурор військової прокуратури Центрального регіону ознайомив підсудних із обвинувальним висновком. На це витрачено весь робочий день, адже матеріали викладені на 109 сторінках (загалом справа налічує 17 томів). Наступного дня, як тільки було оголошено про продовження слухання справи, один з підсудних через адвоката заявив про недовіру судді. Чинне законодавство дає право скористатися такою можливістю на будь-якому етапі розгляду справи, уточнив Микола Боднарук. Тепер, за словами співрозмовника, Апеляційний суд Вінницької області має вирішити: задовольнити заяву підсудного і передати матеріали до іншого суду чи продовжити розгляд справи в Ямпільському районному суді.

Як стверджує Микола Боднарук, жоден з чотирьох підсудних не визнає своєї вини. Їх обвинувачують у зловживанні службовим становищем і викраденні державного майна в особливо великих розмірах. Суддя уточнив, що із названих музеїв викрадено (шляхом підміни оригіналів копіями) 21 картину, 11 з яких повернуто, решта перебуває у розшуку. Найдорожче з викрадених полотен оцінено експертами у 250 тисяч гривень.