Обласна організація власкорів всеукраїнських ЗМІ назвала «Людиною року-2008» Волині письменника і журналіста Івана Корсака — редактора загальнодержавної газети «Сім’я і дім («Народна трибуна»)».

Ім’я Івана Корсака можна назвати серед тих, хто наполегливо і цілеспрямовано боровся за незалежність України. Ще за років радянської влади на будинку газети «Народна трибуна», редактором якої він був, щоранку піднімався, а наприкінці робочого дня опускався синьо-жовтий національний прапор. Це робилося не десь на околиці Луцька, а в самісінькому його центрі, навпроти обласного управління внутрішніх справ і обласної прокуратури. Однозначною була й позиція газети: боротьба за незалежність України. Ця тема велася з номера в номер, без застосування езопівських прийомів і натяків. У цьому «Народна трибуна» йшла попереду всіх газет Волині.

Не випадково й героями книжок письменника Івана Корсака є переважно люди, які своїм життям прославили Україну, були її вірними синами. Серед них «Імена твої, Україно», «Гетьманич Орлик», «Таємниця святого Арсенія», «Тиха правда Модеста Левицького». Всі вони високо оцінені читачами, а також літературознавцями. Іван Корсак — лауреат премій імені В’ячеслава Чорновола, імені Агатангела Кримського, міжнародної літературної премії імені Миколи Гоголя. Його книжки перекладено російською, польською, білоруською мовами.

Його тричі обирали депутатом обласної ради. У п’ятій її каденції він очолює постійну комісію з питань культури, духовності і засобів масової інформації. Завдяки активній роботі комісії в області успішно вирішуються питання духовного відродження, підтримки літературної творчості, книговидавництва, утверджується свобода слова.

Окрім того, Іван Корсак — почесний громадянин міст Луцька та Каменя-Каширського.

Волинська область.