Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань розслідування функціонування газотранспортної системи України та забезпечення газом споживачів у 2008—2009 роках не виявила корупційних схем у поставках газу до України. Про це повідомила після засідання ТСК її голова, народний депутат Інна Богословська (фракція Партії регіонів).

Комісія на засіданні, яке проходило у закритому режимі, заслухала керівника НАК «Нафтогаз Україна» Олега Дубину, котрий надав пояснення щодо подій у 2008—2009 роках у системі «Нафтогазу». Зі слів І. Богословської, О. Дубина спростував перед депутатами інформацію про те, начебто він отримував указівки «згори» про припинення газових перемовин у Москві 31 грудня. Керівник «Нафтогазу» розповів, що переговори тривали досить конструктивно, і сторони практично домовилися про прийнятні компромісні умови. Глава «Газпрому» Олексій Міллер залишив кабінет, коли була домовленість: 235 доларів за тисячу кубометрів газу і 1,8 долара за транзит. Але потім повернувся і повідомив, що позиція Росії — 250 доларів за газ в Україну і 1,7 долара за транзит. О. Дубина був змушений припинити переговори й повернутися до Києва, доповісти про ситуацію керівництву держави. Після цього з’явилася спільна заява Президента України і прем’єра.

На наступне засідання ТСК запрошено керівника «Укртрансгазу» Ярослава Марчука і міністра палива та енергетики Юрія Продана. «У нас, зокрема, до нього є запитання, чому офіційна делегація Мінпаливенерго вилетіла на переговори до Брюсселя раніше, ніж було припинено транзит російського газу», — сказала І. Богословська. За її словами, ТСК також має намір заслухати всіх політиків, котрі раніше заявляли про наявність корупційних посередників на газовому ринку.

І. Богословська заявила, що ТСК дійшла висновку: корпоративні можливості для продовження переговорів на газовому ринку вичерпано. «Переговори може бути продовжено фактично лише на урядовому та президентському рівнях. Це консенсусне рішення комісії», — зауважила депутат. За декілька днів ТСК має намір зробити висновки щодо того, чи крала Україна російський газ, чи ні.