Таки не школа радості

Питання, порушені у статті Івана Ілляша «Не школа радості» («Голос України» за 17.11.2008), вивчалися комісією Міністерства освіти і науки з виїздом на місце.

З’ясовано, що Пушкар Н. Б. була неправомірно призначена на посаду директора Куп’янської спеціальної ЗОШ розпорядженням голови Харківської ОДА без відповідної дефектологічної освіти.

Під час перевірки також встановлено, що без відповідної педагогічної освіти на посаду вихователя призначено Дяченко Л. І. Невмотивованим є призначення на посаду і лікаря Степанова.

За наслідками перевірки міністерством рекомендовано Головному управлінню освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації вжити заходів щодо усунення виявлених недоліків.

Водночас повідомляємо, що за неякісне виконання службових обов’язків, неправильне тлумачення основних положень нормативно-правових документів у галузі освіти провідному спеціалісту, юрисконсульту відділу кадрової роботи Головного управління освіти і науки Харківської ОДА Тараненко О. С. оголошено догану.

За інформацією із облдержадміністрації щодо нещасного випадку з Івановим Владиславом, до дисциплінарної відповідальності притягнуто Салову, заступника директора з виховної роботи, Мартиненко, начальника оздоровчого табору «Прометей», Каменеву, старшого вихователя табору та Михальчук, вихователя 2-го загону.

Олег ЄРЕСЬКО,директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОНУ.

Зростайте здоровими

Міністерство з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в межах компетенції опрацювало звернення редакції газети «Голос України» щодо перевірки інформації, викладеної у листі Г. Євдокименко, та повідомляє.

Головним управлінням МНС України в м. Києві спільно з представниками відділу радіаційної гігієни Київської міської СЕС проведено обстеження території столичної школи-інтернату №19.

Дані про радіаційне забруднення зазначеної території та споруд не підтвердилися.

Володимир ХОЛОША,заступник міністра.