По чотири гривні за кубометр води та стоків з першого січня платитимуть мешканці Тернополя. Тарифи для населення зросли на 33 відсотки, для бюджетних організацій та інших споживачів — на 43 (5,5 гривні).

Мотивація комунального підприємства «Тернопільводоканал» традиційна: зросли ціни на електроенергію, матеріали, необхідно підвищувати зарплату працівникам. Якщо залишити старі тарифи, переконував на прес-конференції директор «Тернопільводоканалу» Володимир Кузьма, підприємство зазнало би збитків більш як на дев’ять мільйонів гривень, довелося б істотно обмежити водопостачання.

«Благословили» на нові тарифи і виконком міської ради, і сесія. Невідомо тільки, як платитимуть за ними споживачі, якщо навіть за старими дехто з них має чималі борги. І якщо раніше деякі не платили через недбальство, то в умовах економічної кризи, коли тисячі тернополян поповнили лави безробітних, до боржників можуть потрапити й ті, хто досі ретельно розраховувався за комунальні послуги. Незважаючи на запевнення керівника «Тернопільводоканалу», що, мовляв, за рівнем тарифів Тернопіль перебуває десь у «золотій» середині серед обласних центрів України, він, м’яко кажучи, лукавить. Так було до січня цього року, а тепер тернопільські тарифи — на восьмому місці в Україні за рівнем дорожнечі. Зважаючи на те, що середньомісячна зарплата у нас найнижча в Україні, підвищення тарифів істотно вдарить по кишенях багатьох мешканців Тернополя. Та й якість води від того навряд чи поліпшиться, адже 70 відсотків мереж зношені.

Тернопільська область.