Прем’єр-ліга і телеканал «Інтер» визначили час початку матчу за Суперкубок України-2014. Як інформує сайт УПЛ, стартовий свисток у зустрічі між донецьким «Шахтарем» та київським «Динамо» пролунає о 21:00.
Перед матчем вручать індивідуальні нагороди лауреатам попереднього футбольного сезону.
«Дніпро» не підтримує варіант «Шахтаря»
Як уже повідомлялося, новий чемпіонат країни з футболу стартує 26 липня. У ньому виступатимуть уже не 16 команд, а 14. Проект дирекції Прем’єр-ліги (ПЛ) передбачає стандартні два кола з 26 матчів. При цьому недолік ігор заповнюється за рахунок Кубка країни — 1/8, 1/4 і 1/2 фіналу складатимуться з двох поєдинків. Ще одна пропозиція ПЛ (щодо цього ще мають висловитися клуби) — щоб вилітали не дві, а одна команда.
Однак донецький «Шахтар» розробив свій варіант проведення головного національного турніру. Після двох кіл учасників розділяють на три групи: з 1-го по 4-е місце, з 5-го по 8-е та з 9-го по 14-е. Команди проводять міні-турнір у кожній з них з урахуванням набраних раніше очок. Це, на думку гендиректора «гірників» Сергія Палкіна, підніме рівень чемпіонату й інтересу глядачів та телебачення.
До 10 липня клуби мають визначитися, який варіант вони підтримують. А в дніпропетровському «Дніпрі» одразу заявили, що виступають за пропозицію ПЛ, а не донеччан. Як повідомив «Голосу України» заступник генерального директора ФК «Дніпро» Дмитро Пелін, таке рішення прийняв тренерський штаб віце-чемпіонів країни. А те, що буде зіграно менше матчів, для дніпрян не є проблемою.
У «Динамо» поки що думають. А для «Чорноморця» головне, щоб турнір розпочався у призначений день, а не так, як було навесні, коли відкладали старт другої половини попереднього чемпіонату...
Контрольний матч
«Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ) — «Динамо» (Грузія, Тбілісі) 2:1. Голи: Селезньов, 41, Політило, 90 — Посуділ, 45.

«Дніпро»: Лаштувка (Шеліхов, 46), Канкава (Шахов, 46), Коноплянка (Калинич, 46), Селезньов, Чеберячко (Мазух, 46), Стрінич (Влад, 46), Гама (Федорчук ,46), Дуглас (Сваток, 46), Федецький (Лучкевич, 46), Політило, Матеус (Матос, 43).