Під час робочої поїздки на Полтавщину заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко побував на відкритті реконструйованого дитячого садка в селі Харсики, де привітав дітей із новорічними та різдвяними святами і вручив їм солодкі подарунки.

Микола Томенко також відвідав будинок спільного проживання для людей похилого віку в селищі Чорнухи, переобладнаний та оснащений сучасними технологіями для покращення догляду за людьми з обмеженими можливостями, що потребують сторонньої допомоги. Чорнухи — унікальне селище. З цього місця рівно по 200 кілометрів до Полтави, до Чернігова та до Києва. Тут народився великий український філософ Григорій Сковорода.

Ремонт дитячого садка та переобладнання будинку для людей похилого віку відбувалися з ініціативи Миколи Томенка за проектом Українського фонду соціальних інвестицій.

Під час відвідин у Чорнухах літературно-меморіального музею Григорія Сковороди Микола Томенко сказав: «Ми бачимо, як велике ім’я видатного українського філософа Григорія Сковороди і сьогодні допомагає своїй малій батьківщині, бо саме завдяки його імені нам удалося залучити кошти для соціально-гуманітарної сфери району».