Президент України Віктор Ющенко надзвичайно стурбований ситуацією з виконанням державного бюджету. На цьому, як повідомляє його прес-служба, глава держави наголосив під час учорашньої наради з питань виконання держбюджету за участі голови Національного банку Володимира Стельмаха, міністра фінансів Віктора Пинзеника та заступника глави секретаріату Президента Андрія Гончарука.

За словами Віктора Ющенка, за 10 днів цього місяця дохідна частина загального фонду державного бюджету поповнилася лише на один мільярд гривень, що становить 10,5 відсотка планового показника надходжень до бюджету в січні і на 400 млн. грн. менше, ніж за аналогічний період 2008 року. «Це серйозні симптоми. Якщо такі тенденції триватимуть у наступні два тижні, ми матимемо надзвичайно тяжку, небачену ситуацію з виконання бюджету 2009 року», — сказав він.

За словами Президента, склалася «надзвичайно проблемна ситуація» з джерелами надходження до загального фонду держбюджету. «Наша мета нині — змінити ситуацію, щоб ми мали працюючий бюджет, щоб ми могли сформувати необхідні відповіді, у тім числі, і за статтями соціального характеру», — наголосив глава держави. Водночас Віктор Ющенко зазначив, що необхідно внести зміни до чинного бюджету на 2009 рік, оскільки «працювати довго з таким бюджетом Україна не може».

«Зміни і доповнення — це та політика, яка є безальтернативною для того, щоб забезпечити нормальне життя нашої країни у 2009 році», — наголосив він.