Чемпіон країни вийшов з відпустки минулої п’ятниці. Наставник «Шахтаря» Мірча Луческу розповів, що з команди ніхто не пішов. З аренди повернулися Кастільо, Фомін і Коротецький. Про зацікавленість англійського клубу «Віган» Маріушем Левандовським і французького «Марселя» — Брандау тренер нічого конкретного сказати не зміг, бо не володіє інформацією.

— Кастільо готуватиметься з командою у нашому режимі, — сказав пан Луческу. — Він залишається в «Шахтарі». До 15 січня працюватимемо вдома. Доведеться прилаштовуватися до погоди. У наших планах щоденні дворазові тренування й поглиблене медобстеження. Потім вилітаємо до Іспанії, на Канарські острови, де братимемо участь у турнірі Кубок Маспаломаса. До речі, цей приз ми виграли два роки тому. Тоді за суперників мали «Рапід», «Брондбю» (Данія) і «Русенборг» (Норвегія). Цього року — «Боруссію» (Німеччина, Менгенгладбаг), «Лас Пальмас» (Іспанія) і «Русенборг».

16 січня заплановано товариський матч із швейцарським «Грассгоппером», 17 січня — з «Боруссією» (Менгенгладбаг), 19 січня — з норвезьким «Молде», 20 січня — з «Лас Пальмасом» і 22 січня — з «Русенборгом». Це все відбуватиметься на Канарах. Звідти перелетимо до Валенсії, де продовжимо збір, котрий має замінити турнір в Ізраїлі. Там проведемо чотири зустрічі. 26 і 31 січня донеччани зіграють з румунськими командами «Брашов» і «Унірія» відповідно, 27 січня — з польською «Віслою». Насамкінець, 29 січня, заплановано поєдинок з іспанською «Валенсією».

У перший день лютого повертаємося в Донецьк, де продовжимо підготовку. І, можливо, ще зіграємо два контрольних матчі в Туреччині. Не слід забувати, що саме в першу декаду лютого наші гравці роз’їжджаються по збірних. Коли всі повернуться, почнемо готуватися безпосередньо до зустрічі з «Тоттенгемом».