Народний депутат України, заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко:

— Росія, що переживає нині серйозну фінансово-економічну кризу, вдалася до традиційного методу «переключення» уваги з власної внутрішньої проблеми на зовнішню. Інформаційна кампанія останніх днів свідчить, що в контексті газової суперечки в очах не тільки росіян, а й світової громадськості формується негативний образ України. Сьогодні як ніколи українська політична еліта має продемонструвати консолідовану позицію і гідно вийти з газової суперечки з північним сусідом.

Народний депутат, лідер фракції КПУ Петро Симоненко:

— Від імені Компартії і фракції комуністів у Верховній Раді України я офіційно звертаюся до народних депутатів, до Голови Верховної Ради і закликаю терміново скликати надзвичайне засідання парламенту за участю уряду, на якому розглянути питання, що стосуються газової кризи і кризи зовнішньополітичного курсу Президента Ющенка.

Народний депутат, лідер фракції Партії регіонів Віктор Янукович:

— Партія регіонів наполягає на негайному розгляді цього питання на найближчому засіданні Верховної Ради України.

Народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики і ядерної безпеки Олександр Гудима:

— Україна не може розраховувати на Європу, яка здатна захистити тільки себе. Але платити завищену ціну ми не будемо. Потрібно відповідати адекватними аргументами — насамперед підвищенням ставки транзиту газу по власній території. Нині ми одержуємо за транзит валютою. Але краще одержувати газом, тоді проблему забезпечення країни паливом буде розв’язано.

Народний депутат, член фракції «Наша Україна—Народна самооборона» Арсеній Яценюк:

— Навіть газові формули, підписані «Газпромом» з іншими країнами, мають декілька компонентів. І ключовий з них, звичайно, нафта. Відривати ціну на газ, незважаючи на світові тенденції щодо нафти, не зовсім виправдано.

Народний депутат, член фракції Партії регіонів Василь Кісельов:

— Ціна на нафту впала, але це не означає, що хтось може змусити Росію давати газ Україні при тому її ставленні до Російської Федерації, що сьогодні виходить особисто від Президента України та від його команди.