Працівники ДП «Рівненський авторемонтний завод» вже десять років намагаються привернути увагу до проблем підприємства.
Завод ледь жевріє, 109 людей (такий колектив підприємства) не отримують заробітну плату. Загальна сума боргу заводу на сьогодні становить 10 мільйонів гривень, з них 2,6 мільйона гривень — у зарплаті.
Тим часом підприємство входить до складу оборонно-промислового комплексу України, підпорядковане державному концерну «Укроборонпром». На його території простоює техніка Міноборони. Державного замовлення на ремонт автотехніки та агрегатів, для виконання якого було створено цей завод, в останні роки немає взагалі. На утримання охоронного персоналу тратяться непідйомні для підприємства кошти: близько 1 мільйона гривень на рік.
Тож куди звертатися і як бути працівникам? Більше того, за спиною у них — виграні суди, триває колективний трудовий спір з адміністрацією підприємства, укладений за допомогою національної служби посередництва та примирення. Про це новообраний голова Федерації профспілок України Григорій Осовий та голова Федерації профспілок Рівненської області Микола Шершун говорили з трудовим колективом ДП «Рівненський авторемонтний завод». Зустріч видалася дуже емоційною.
Проте вкрай важливо саме нині знайти вихід. А особливо, через ті події, що розгортаються у східних областях нашої країни. Потужності підприємства дозволяють ремонтувати військову техніку, його рідкісний потенціал дозволив би працевлаштувати чимало працівників.
Рівне.