На шахтоуправлінні «Суходільске-Східне» ПАТ «Краснодонвугілля» продовжують розширювати можливості системи комплексної безпеки виробничих процесів. Тепер у режимі реального часу моніторитимуть не тільки роботу співробітників і техніки, а й вентиляторів.
Цю систему на «Суходільському-Східному» запроваджено торік, і на сьогодні вона не має аналогів в Україні. Інвестиції становлять понад 33 млн. грн. Йдеться про комплекс коштів, що дають змогу одержувати інформацію про місцезнаходження в гірничих виробках персоналу та обладнання. Крім цього, система відстежує параметри та стан рудникової атмосфери. Наступний етап — дистанційне диспетчерське управління роботою вентиляторів. Таке спостереження вже ведеться в режимі он-лайн на семи вибоях шахти, головні підключать найближчим часом.
«Дані бази досконаліші, ніж їх релейні попередники, відзначає генеральний директор «Краснодонвугілля» Олександр Ангеловський. — Раніше, щоб відновити роботу, був необхідний довгий ланцюжок операцій. Тепер усе набагато простіше — вентилятор включається одним натисканням кнопки. Дистанційний контроль над роботою системи підвищить гарантії забезпечення повітрям гірників при можливих аваріях, а для нас це пріоритетне завдання».
Луганськ.