Станіслав Аржевітін,перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансової і банківської діяльності:

— Ця сильна домашня тварина, на якій орють поле, — ще й один із символів біржі, що уособлює підняття. Але для того, щоб Бик підняв із кризи суспільство і владу, треба впрягатися у плуг і перти його спільно. Інакше наше поле буде не те, що незасіяним, а й незораним. Тож на який врожай тоді розраховувати? Щоб його мати, треба позбутися чвар і демагогії, які, немов важка хвороба, продовжують вражати владні ешелони.

Звісно, недугу треба лікувати. Після неї будь-який живий організм виробляє імунітет і стає до хвороби стійкішим. А щодо ліків — то тепер ними вважаю невідкладне прийняття парламентом пакета антикризових законів. У такий спосіб вдасться бодай мінімізувати наслідки тих соціально-політичних помилок, які були допущені у попередні роки. Тим паче що наступний несе суспільству нові випробування. Здолавши їх, воно стане сильнішим. Тобто здобуде імунітет, у тому числі й антикризовий.

Оскільки Бик — тварина домашня, то й зустрічатиму його в колі сім’ї.

Сергій ТЕРЕЩУК, народний депутат України:

— Я виріс у селі на Черкащині і з раннього дитинства бачив вози, запряжені волами. Вони трудилися на полі й на фермі, перевозили важкі хури, вантажі. Коли підріс, зрозумів, що недарма існує приказка: працює, як віл.

За моїми спостереженнями, люди, народжені у рік Бика, дуже енергійні, гарячі, наполегливі. Знаю це й по собі: не заспокоюся, поки не доб’юся того, що собі намітив.

Наступний рік хоч і буде нелегкий, та його, думаю, витягне працьовитий український віл. Ось тільки нам усім треба подбати, щоб був він нагодований і вдоволений. Бо недарма класик сказав: «Хіба ревуть воли, як ясла повні?».