Юрій ВІЛКУЛ, голова Дніпропетровської обласної ради:

— Чого ми найбільше чекаємо від нового року? Що центральні органи влади будуть нарешті перейматися проблемами регіонів. А Дніпропетровщині насамперед необхідно, щоб її звільнили від вилучень коштів у державний бюджет. Це мільйони гривень, які область заробляє, а витратити на свої потреби не може. Ми не просимо нам допомагати — ми хочемо, щоб нам не заважали.

Рік буде нелегкий, і вже сьогодні ми відчуваємо його ризики. Обласна влада працює над тим, щоб максимально захистити жителів від негативного впливу економічної кризи. Ми розробили план антикризових дій, провели велику роботу з роботодавцями та профспілками. Але, на жаль, не все залежить від нас. Найголовніше і найважливіше нині для всієї країни — стабілізувати політичну ситуацію, зосередитися на розв’язанні нагальних проблем, а не витрачати час на з’ясування стосунків. Україна заслуговує кращої долі — бути не полем бою політиків, а полем, яке дає добрі врожаї в усіх галузях економіки.

Ми задоволені тим, як прожили 2008 рік: багато із запланованого вдалося реалізувати. Побудовано десятки кілометрів газопроводів і автодоріг, відремонтовано раніше занедбані тридцять приміщень сільрад, спортзалів, шкіл, лікарень, придбано сорок автомобілів для органів місцевого самоврядування. Завершується будівництво п’яти багатоповерхових будинків для працівників бюджетної сфери у містах та районах області. Вагому матеріальну і грошову допомогу надали ветеранам війни і праці, багатодітним родинам, спортсменам, інвалідам. Прийнято 15 нових і внесено зміни та доповнення до 32 затверджених раніше регіональних програм, що сприяють розвитку області й добробуту її жителів. А головне — закладено потужну основу на 2009 рік.

Рік Вола, а саме він настає за східним календарем, — це період працездатності, витривалості і наполегливості. Отже, в кожного із нас є шанс на велику самореалізацію, на примноження досягнень, на виконання всіх задумів і планів. Давайте не втратимо його!