Як свого часу українського класика, це запитання надзвичайно хвилюватиме наступного року (покровителем якого східний люд називає Бика, або Вола) не тільки тих, хто дослухається до усіляких гороскопів, а й тих, хто вже не йме віри жодним передбаченням і пророцтвам. Проте навіть якщо всі обіцянки, які раз на 12 років роздає Бик, чистісінька вигадка, однаково цікаво, а що ж там він нам приготував?

Отож чи будуть повні ясла у нашого українського Вола і їхнього східного Бика? Чи очікуються якісь зміни на краще, порівняно з тим, що залишає нам після свого правління стомлений Пацюк? А почитаймо китайських, японських і в’єтнамських астрологів.

Отже, Бик опікується тими, хто народився 1925-го, 1937-го, 1949-го, 1961-го, 1973-го, 1985-го, 1997-го, а також тих, хто народиться 2009-го... Наступний рік пройде під знаком стихії Землі, отож буде забарвлений у жовтий колір. Жовті земляні Бики працьовиті, але педантичні й повільні і, на перший погляд, справляють враження тугодумів і простаків. Але насправді під простуватою зовнішністю прихований гострий аналітичний розум. Родина для них — центр світобудови, і заради її щастя вони готові працювати несамовито й самозречено.

Китайський гороскоп стверджує...

...для Бика характерні обов’язковість, стриманість і самостійність у всьому;

...у нього сильний характер, логічний розум. На всі виклики життя відповідає працею;

...не прощає образ;

...коли уривається терпець, бушує. Може стати фанатиком;

...віддає перевагу тривалому періоду знайомства з представниками протилежної статі, і лише потім погоджується на інтимні стосунки;

...якщо не зможе знайти свій шлях, погубить життя мстивістю й обмеженістю.

Японський гороскоп називає Бика Каному-Усі й приписує йому такі якості:

...Бик відзначається терпінням і небагатослівністю, але може бути також ексцентричним і красномовним;

...він наділений даром викликати людей на відвертість, це один із головних козирів його успіху;

...він споглядальник, тому любить самотність;

...хоча гнів його проявляється рідко, але не варто сперечатися з Биком, він може бути дуже небезпечний;

...Бик ненавидить нововведення, він із тих, хто висміював Пікассо, новий джаз, креативний одяг, фарбоване у бузковий колір волосся... Він не допустить, щоб це було прийнятним для його дітей;

...він щирий роботяга, що забезпечує благополуччя своїй родині.

В’єтнамський гороскоп підтверджує переваги Бика-Сім’янина...

...Бик дуже любить свою родину й пишається своїми дітьми. Але жадає від них сліпої покори;

...демонструє в родині свою владу без будь-якого такту, але готовий заради рідних на жертви;

...може бути ніжним, відданим, чуттєвим, але ніколи не стане романтиком;

...матеріалістичне ставлення до життя є для Бика джерелом багатьох складностей, у тому числі й у подружніх стосунках;

...супутник Бика ризикує засумувати від його байдужності;

...цей сім’янин і трудівник не може зрозуміти й прийняти різницю в поглядах, що існує між ним та іншими людьми. І якщо не переборе свій характер, може багатьох налаштувати проти себе.

Чоловік-Бик

Східні астрологи наділяють його мужньою красою, силою, ортодоксальністю, безжалісністю. Численні комплекси можуть ускладнити його сімейне життя. Бик практично не ревнивий, але подружня вірність — головне його достоїнство. Хоча, ніде правди діти, є окремі Бики, для яких любов — те саме, що спорт. Тоді вже родина — на другому плані.

Жінка-Бик

Китайці вважають її джерелом сильної волі й, на відміну від чоловіка, романтиком у коханні. Завдяки своїй ортодоксальності вона цілком орієнтована на родину. І завжди буде беззавітно любити свого чоловіка.

Жінка-Бик — чудова й уважна господиня. Єдине, що вона робить без смаку — це підбирає собі одяг.

Східні гороскопи, як бачите, відкривають не лише широке поле для фантазій, а й дають чимало влучних характеристик.

Професії Бика

Йому підходить вільна професія. Він спритний і у фізичному, і в інтелектуальному плані, може бути гарним керівником. Особливо обдарований в галузі сільського господарства. З Бика вийде і непоганий хірург. У комерції й політиці орієнтується погано. Бику не слід обирати професію, пов’язану з торгівлею (він погано ладить з людьми). А також з поїздками, подорожами (він втрачає в них рівновагу й здоров’я).

Місяць Бика — листопад. Японці називають його дзюн-тігацу. Листопадові жінки люблять убрання й товариство чоловіків, тому їх часто переслідує лихослів’я. Листопадові чоловіки — спокусники й донжуани. Критичний місяць для Бика — травень. Не варто планувати на цей місяць важливих справ.

День Бика — п’ятниця. Цього дня його захищає Венера.

Час Бика — з 1 до 2 години ночі. Але самому Бикові краще народиться в інший час доби, тоді негативні риси його характеру не будуть так виражені.

Знаменитості-Бики

Іван Крилов, Василь Ключевский, Михайло Кутузов, Наполеон Бонапарт, Симон Петлюра, Фелікс Дзержинський, Адольф Гітлер, Олександр Покришкін, Микита Богословський, Валентина Терешкова, Микита Михалков... Як бачите, всього потроху: і літератори, й митці, і воєначальники, й диктатори...

***

І насамкінець, кілька порад, як зустрічати жовтого земляного Бика. Оскільки подія ця станеться наприкінці січня, у вас є час ретельно підготуватися. Що стосується оздоблення кімнат і стола, то тут використайте побільше кераміки, фаянсу чи фарфору. Зважте, що предмети, які символізують стихію Землі, мають квадратну форму. На святковий стіл необхідно поставити 12 жовтих, золотавих або сріблястих свічок. Приготуйте до святкового застілля новий одяг, в якому обов’язково мусять бути присутніми жовті, коричневі чи золотаві кольори. Бик полюбляє й золоті прикраси, тому буде радий побачити їх на вас. Залишається лише знайти кошти на їх придбання.

У свої права в Україні Бик вступить 26 січня 2009 року о 9 годині 55 хвилин за київським часом.

Усіх чекає робота до знемоги. У політичному житті панує майже диктатура. Верх беруть консерватори. Рік, сприятливий для сільського господарства: не буде ні граду, ні посухи, ні навали сарани.

Для Пацюка (1924,1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 рр.) — це рік використання накопичених раніше запасів. Щоб домогтися успіху в бізнесі, бажано займатися ним індивідуально. При цьому дуже важливо тримати свої плани в секреті. А от у представників корпоративного бізнесу й тих, хто об’єднає свої зусилля із приятелями, результати будуть сумнівними. Для збереження здоров’я достатньо контролювати свій емоційний стан.

Для Бика (1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997 рр.) — вдалий рік. Робота буде винагороджена. Проте влучити «в яблучко» буде непросто, набагато легше наробити дурниць, тоді не уникнути фінансового краху. Будьте особливо обережні з грошима навесні й на початку осені. Здоров’я не має підводити, а от нерви можуть раз у раз здавати. Намагайтеся стримувати емоції, не піддавайтеся паніці й суму. Цього року ви можете створити родину, вибір буде вдалим.

Для Тигра (1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998 рр.) — не найкращий рік. Любов закрутить голову, і носитиме вас хвилями пристрастей протягом цілого року. Особливо це актуально навесні, коли ви можете захопитися настільки, що геть чисто втратите розум. Фінансове становище нестабільне — то порожньо, то густо. Однак якщо протягом року робитимете заощадження, уникнути кризи цілком реально. Восени є можливість значного збільшення доходів. Ведіть спокійний і розмірений спосіб життя, уникаючи зайвих стресів і екстремальних потрясінь, тоді хвороби вас обминуть.

Використавши всі тонкості дипломатії, Кіт, він же Кролик (1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999 рр.), вибереться зі складностей цього року без шкоди для себе. Запам’ятайте лише: не варто брати кредити в липні і листопаді. Усі документи ретельно перевіряйте і не довіряйте райдужним обіцянкам. Цього року можете знайти справжнього друга. Проблем зі здоров’ям не передбачається.

Дракон (1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000 рр.) — почуватиметься не дуже впевнено, але готовий всіляко пручатися. Доходи обіцяють зростати за рахунок зусиль, докладених на основному місці роботи. З’являться «зайві» гроші, які влітку ви із задоволенням витратите на коханих і розваги. Головне — не втрачайте голови і не намагайтеся зіграти «ва-банк», беручи участь у сумнівній «супервигідній» авантюрі, яку можуть запропонувати вам восени. Слухайте своєї інтуїції й додайте до неї тверезий розрахунок.

Змія (1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001 рр.) — занадто ледача, вона почекає, поки рік Бика мине, аж тоді за щось візьметься. Проте готуйтеся збільшити службову запопадливість, щоб уникнути провалів у матеріальній сфері. Кінець року надасть можливість непогано заробити й поверне душевну рівновагу. Навесні можливе загострення хронічних захворювань, будьте уважні.

Коню (1930,1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002 рр.) пощастить у коханні, у справах рік Бика теж його не розчарує. Ваші гроші цього року не люблять ризику, тож не варто вкладати свої кревні в сумнівні авантюри. Краще потроху примножуйте те, що у вас уже є, ваші доходи будуть стабільними. Здоров’я потребуватиме уваги — не перевантажуйте себе надміром роботи й фізичними вправами. Дотримуйтеся дієти, режиму сну й відпочинку. Навесні вас може підстерігати загострення хронічних захворювань, дайте собі перепочинок.

Вівці, або Козі (1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003 рр.) доведеться занадто багато працювати. Фінансова стабільність крутиться навколо заощаджень. Непродуманий ризик у березні, червні й серпні може призвести до їх втрати, а в листопаді, навпаки, випаде гарна можливість заробити. Новий, 2009 рік порадує товщиною гаманця. Здоров’я цілком і повністю залежатиме від емоційного стану. Позитивний настрій допоможе обійти хвороби стороною, а ниття й пхикання — довести до занепаду сил і нездужань.

У Мавпи (1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004 рр.) все добре. Вона вдало обійде всі пастки й складні ситуації. Якщо ви ще самотні, під кінець року придивіться до найближчого оточення — дуже можливо, що ваша половинка постійно перед очами, тільки ви чомусь її не помічаєте. На початку року доходи не обіцяють бути великими, тому дотримуйтеся режиму економії. Зате в другій половині у вас з’явиться можливість непогано заробити — користуйтеся моментом. Під кінець року можливий перехід на нову роботу або новий кар’єрний виток. Здоров’я не обіцяє проблем, але будьте уважні в лютому — не перевантажуйте організм.

Півень (1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005 рр.) буде щасливим, хоча йому доведеться чимало попрацювати. Та він матиме з того задоволення. Ваші старання буде винагороджено, ви відчуєте смак до тринькання нелегкою працею зароблених грошей. Особливо вдалими обіцяють стати лютий і травень. Частіше бувайте в компанії гарних друзів, забезпечте собі позитивні емоції, й наступного року вам нічого не загрожує.

Ризикований рік для Собаки (1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006 рр.). Ви любите залазити в борги, але в 2009 році намагайтеся цього не робити, всі минулі кредити повертайте чітко й у визначений термін. У лютому на вас може очікувати дуже відповідальна й прибуткова робота. Погоджуйтесь, хоча вона вимагатиме від вас неабиякої дисципліни й зібраності. Загалом рік обіцяє бути матеріально приємним. Романтичним буде літо — тут і нові знайомства, і таємні пристрасті. Необхідно всерйоз приділити увагу здоров’ю. Більше часу проводьте з родиною.

Кабан (1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007 рр.) пристосується до ситуації, що створилася, але краще його не дратувати. У фінансовому плані 2009 рік обіцяє бути благополучним, однак брати кредити не рекомендується — розплатитися з ними буде непросто. Доходи поступово й неухильно зростатимуть, хоча фінансових проривів цей рік не обіцяє. На початку року постарайтеся не тринькати заощадження, щоб уникнути криз. Уважніше поставтеся і до здоров’я: дослухайтеся до свого організму й за перших ознак нездужання звертайтеся до лікаря.