Справжнім чоловіком, джентльменом, людиною слова назвала президента ФК «Динамо» (Київ) директор столичної школи-інтернату № 14 Тамара Манько. У ці передноворічні дні Ігор Михайлович відвідує дитячі навчальні заклади. Зокрема, в уже згаданому він побував разом із міністром у справах сім’ї, молоді і спорту Юрієм Павленком. Цей заклад особливий, бо надає притулок соціально незахищеним дітям.

Ігор Суркіс приїхав до школи-інтернату на 30 хвилин раніше, ніж було заплановано. За цей час устиг обійти школу і подивитися, в яких умовах живуть діти. Після цього пообіцяв, що в кожну з 54 житлових кімнат буде поставлено телевізор. Це викликало бурю захоплення у дітей, які зібралися в залі.

Та поки тривала зустріч, до школи вже прибули обіцяні телевізори. Ось чому пані Манько сказала ті слова про динамівського президента, які ми навели вище.

І ще про одне. Для того, щоб діти стали ще ближчими до «Динамо», президент клубу подарував інтернату 100 безкоштовних абонементів на відвідування домашніх матчів команди. Ігор Михайлович також пообіцяв, що двоє найкращих учнів школи щороку зможуть поїхати разом із командою на виїзні матчі єврокубків.

Через два дні в рамках продовження ініціативи відбулася зустріч з учнями і педагогічним колективом загальноосвітньої школи-інтернату № 18, в якій навчаються діти з дефектами слуху. Ігор Суркіс привітав усіх з прийдешніми новорічними і різдвяними святами, сказавши теплі слова підтримки.

Футбольна команда інтернату, яка бере участь у чемпіонаті України та міжнародних змаганнях, отримала повне екіпірування, охоплюючи фірмові м’ячі, комплекти форми і бутс за зразком першої команди «Динамо». Дісталися подарунки і решті вихованців школи —сувеніри, солодощі, книги, клубна атрибутика і журнали.

Після бесіди з директором школи-інтернату № 18 Миколою Гриценком Ігор Суркіс дізнався про нагальну проблему: брак слухових апаратів. Приладів, які значною мірою допомогли б дітям відчувати себе повноцінними членами суспільства. Рішення було прийнято негайно: президент «Динамо» пообіцяв іще до Нового року забезпечити необхідною продукцією всіх вихованців інтернату. До речі, в школі навчається 225 дітей, а вартість одного слухового апарата сягає 600 доларів (залежно від захворювання).

Президент ФК «Динамо» (Київ) сказав, що подібні акції плануються проводити не тільки напередодні Нового року, а й надалі. Коли команда повернеться з відпустки, разом відвідаємо ще кілька шкіл. Цим ми хочемо показати, що київське «Динамо» — не просто футбольна команда, а й соціальний проект для суспільства, в яке ми робимо свій внесок. «Перед Новим роком я зазвичай виїжджаю на

7—10-денний відпочинок. Але цього разу затримався в Києві, щоб провести зустрічі з дітьми», — пояснив пан Суркіс.

До речі, вчора вже у динамівському клубі приймали юних друзів, котрі постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС. Такі зустрічі традиційні і відбуваються по кілька разів на рік.