Два місяці музики й натхнення

Саме стільки в Хмельницькому тривав І відкритий фестиваль класичної та сучасної музики «Класік-Модерн». Організатори його — міськрада, управління культури і туризму, обласна філармонія, музучилище ім. В. Заремби та дитяча музична школа № 1. Півтора десятка концертів презентували музику XVІІ—XX століть. Її виконували провідні колективи міста й кращі музиканти з німецького міста Ганновер, з Києва, Харкова, Львова, Кам’янця-Подільського. Фестиваль зібрав більше трьох тисяч слухачів. Учасників — понад двісті: солісти-інструменталісти, вокалісти, інструментальні ансамблі, чотири оркестри, муніципальний камерний хор. Заключний концерт у великій залі облфілармонії дав академічний камерний оркестр «Віртуози Львова».

Ірина КОЗАК.

Хмельницький.

«Усі мамонти вже давно вимерли, а ось ці залишилися...»

Саме така думка відразу майнула, коли я вперше побачив їх. Ви тільки уявіть: з десяток дорослих чоловіків (робітники, інженери, службовці) у вільний від роботи час регулярно, двічі на тиждень, приходять увечері до місцевого будинку культури і грають для курортного люду найрізноманітніші танцювальні мелодії. Називають вони себе (як сказав мені Олег Маранін, що на знімку перший ліворуч) народним оркестром танцювальної музики санаторію «Лазурний». І це вже, ви знов уявіть собі, з 1986 року!

Наостанок додам: їх ви можете побачити, почути їхню чудову музику та потанцювати під їхні акорди на бердянському курорті.

Олекса ВАЩЕНКО.

Запорізька область.