Олень потіснить у Вінниці Сонячного бика, бо жителів і гостей міста протягом усіх святкових днів розважатимуть співаки популярного гурту «ТІК», відомого піснею «Олені».

Ми домовилися з керівником гурту Віктором Бронюком, що їхні виступи будуть благодійними для учасників святкових заходів, — каже міський голова Вінниці Володимир Гройсман. — Через фінансову кризу не зможемо організувати свято так, як хотіли б. Але ж люди мають отримати заряд позитивних емоцій. Тому ведемо переговори з підприємцями міста, щоб допомогли фінансово у проведенні новорічних заходів. Наші «олені» відгукнулися на пропозицію одними з перших, от ми й вирішили на знак вдячності зустрічати рік Оленя.

Благодійністю буде сповнений ще один святковий захід — День світлих вчинків. Перед Святвечором в одному із закладів громадського харчування молоді кухарі приготують різдвяні страви. А ввечері доставлять їх одиноким немічним вінничанам. Протягом трьох днів відбуватимуться святкові ярмарки. При цьому організують фестивалі борщу, сала та смаженого м’яса. Страви можуть спробувати безкоштовно всі, чий одяг прикрашатимуть новорічні атрибути. Польова кухня працюватиме у дні новорічного свята біля головної ялинки в Центральному парку культури і відпочинку. Тут безплатно харчуватимуть найбільш нужденних вінничан. У театралізованій виставі «Світла казка», одна із сюжетних ліній якої створена на основі легенд про Вінницю, зможе взяти участь кожен. Охочі зможуть показати себе у танці, пісні, читанні віршів.

Торік вінничанам дуже сподобався парад сніговиків. Їх ліпили із снігу батьки з дітьми. Акцію планують повторити ще раз.

Вінниця.