Питання формування місцевих бюджетів з огляду на бюджетний процес у Верховній Раді обоворювалося під час зустрічі глави парламенту Володимира Литвина з представниками Асоціації міст України та громад.

Відкриваючи засідання, Володимир Литвин зазначив: переговори щодо самого бюджету «йдуть дуже складно». За його словами, є два підходи — взагалі не приймати головного кошторису або приймати поганий. Голова Верховної Ради висловив свою принципову позицію, наголосивши, що основний фінансовий документ ухвалювати треба, знайшовши «більш-менш прийнятний варіант», адже «його відсутність валить все». Нині, за словами глави парламенту, усі параметри бюджету — в робочому стані, і «працювати доводиться з коліс».

Учасники зустрічі висловили свої позиції і бачення щодо урядового проекту бюджету. У ній також взяли участь представники Міністерства економіки, Міністерства фінансів, Податкової адміністрації та Митної служби держави. Голова Верховної Ради наголосив, що всі пропозиції і побажання, які прозвучали, будуть подані до парламентського Комітету з питань бюджету.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.