Під час чергового засідання ЦВК, яке провів її голова Володимир Шаповал, затверджено подання Центральної виборчої комісії щодо обсягу коштів для підготовки та проведення виборів Президента. Згідно з чинним законодавством, гроші для проведення виборів глави держави за поданням комісії передбачаються окремим рядком у законі про Державний бюджет. А відповідно до Конституції чергові вибори Президента проводяться в останню неділю останнього місяця п’ятого року чинного чільника країни.

Призначення виборів у передбачені Основним Законом строки належить до повноважень Верховної Ради, яка призначає чергове народне волевиявлення не пізніше як за сто тридцять днів до дня виборів. Враховуючи відсутність парламентської постанови про призначення чергових виборів (визначення дати їх проведення), ЦВК позбавлена можливості здійснити розрахунок обсягів видатків, які необхідно передбачити окремо в Державних бюджетах на 2009 і 2010 роки.

Щоб забезпечити організацію підготовки чергових виборів, ЦВК затвердила подання щодо обсягу коштів для підготовки та проведення виборів Президента. Визначено, зокрема, що загальна сума цих видатків становить 651 мільйон 385 тисяч гривень. Якщо призначать повторне голосування, потрібно буде витратити ще майже 290 мільйонів гривень. Тож з урахуванням цієї можливості загалом новий Президент обійдеться країні у 941 мільйон 285 тисяч гривень.