У Рівному відбувся «Каскад світових рекордів з гирьового спорту в нетрадиційних номінаціях».

Учасниками цієї акції стали чотири атлети з різних міст України, які поставили собі за мету «побити» світові рекорди у нетрадиційних номінаціях гирьового спорту. Їм підкорилися три досягнення.

Першим успіху досяг Олександр Дідовець із Житомирської області. Він підняв дві 24-кілограмові гирі сім разів за 45 секунд у дуже складній вправі — дугою вниз.

У вправі «Млин» (почергове безперервне підняття ваги на мізинцях) відзначився Олександр Дяговець із Донеччини. За одну хвилину він підняв 32-кілограмові гирі 50 разів. При чому гирі незвичайні — царські (ХІХ століття), які спеціально привіз до Рівного.

Автором третього рекорду став Давид Кльонов із Херсонщини, який, стоячи босоніж на битому склі, за три хвилини підняв гирю вагою 32 кілограми 46 разів. І це — у 62 роки!

Четвертим рекордсменом мав стати викладач кафедри фізкультури Рівненського медичного коледжу Руслан Паламарчук, котрий вирішив перевершити досягнення свого тренера — сидячи без упору ніг, підняти 32-кілограмову гирю понад 300 разів (за півгодини). Втім, на 213-му разі гирьовик відчув, що сьогодні — «не його день», і суддівська колегія зупинила вправу. Хоча, зізнався спортсмен, на тренуванні йому рекорд підкорився навіть із запасом — 310 разів. Утім, надії досягти наміченого рівненський гирьовик не втрачає і вже на наступних змаганнях у Білорусі знову візьметься за своє, підтверджуючи тим самим, як і його колеги, що богатирі в Україні не перевелися.

Рівненська область.

На знімку: учасники акції «Каскад світових рекордів з гирьового спорту в нетрадиційних номінаціях».

Фото автора.