Дзюдо. Українку Вікторію Туркс визнано найкращою дзюдоїсткою чемпіонату світу серед поліцейських. Донеччанка нещодавно в Лівії на чемпіонаті світу виборола золоту медаль у ваговій категорії до 57 кг.

Хокей. Позавчора у Херсоні відкрили льодовий палац «Фаворит-арена». Це друга сучасна спортивна споруда зі штучним льодом, збудована в Україні 2008 року. Нагадаємо, що 8 вересня цього року у Донецьку відкрито льодовий спортивний комплекс «Лідер». Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко повідомив, що цьогоріч спільно з Федерацією хокею України розпочато будівництво ще дванадцяти сучасних споруд зі штучним льодом.

* * *

Відкритий чемпіонат Росії. Вища ліга. Дивізіон «Захід». «Сокіл» (Київ) — «Бєлгород». 1:2 (0:0, 0:1, 1:1). «Сокіл» — «Бєлгород». 2:1 от (0:1, 0:0, 1:0, 1:0).

Учасники зіграли по 42 матчі. «Сокіл» — 100 очок, «Дмитров» — 99, «Рись» (Подольськ) — 92, МХК «Крилья Совєтов» (Москва) — 81, «Капітан» (Ступіно) — 73, «Рязань» — 66, «Липецьк» — 51, «Бєлгород» — 47, «Кристал» (Електросталь) — 42, ВМФ (Санкт-Петербург) —37, «Крилья Совєтов» (Москва) — 35, «Титан» (Клин) — 33.

Бокс. Керівники Всесвітньої боксерської ради (WBC) оголосили про своє рішення стосовно проведення чемпіонських боїв у суперважкій вазі.

Титулом чемпіона світу за версією WBC володіє Віталій Кличко. За рекомендацією ради до 30 квітня і не пізніше 30 червня 2009 року Віталій повинен провести захист свого титулу з обов’язковим претендентом кубинцем Гуаном Карлосом Гомесом (право на бій проти Кличка-старшого Гомес одержав, перемігши нашого Володимира Вірчиса).

Переможець бою Кличко—Гомес упродовж 180 днів після цього зобов’язаний вийти на ринг проти росіянина Олега Маскаєва. Причому визначитися з компанією-організатором і сумою призового фонду потрібно протягом 30 днів.

Футбол. Іспанія і Португалія планують подати спільну заявку на проведення фінальної частини чемпіонату світу-2018, повідомляє Рейтерс. Представники обох країн Піренейського півострова виявили бажання організувати найбільший футбольний турнір планети практично відразу після того, як ФІФА оголосила про прийом заявок. А сьогодні правління Іспанської федерації футболу закінчило підготовку офіційної заявки. Її вона подасть разом із португальською стороною найближчим часом. Раніше президент ФІФА Зепп Блаттер сказав, що вважає основними претендентами на виграш тендера Іспанію (самостійно або разом з Португалією), Англію, а також Нідерланди і Бельгію (спільна заявка). Крім цих країн, інтерес до проведення ЧС-2018 виявили Австралія, Китай, Мексика та Росія. Нагадаємо, що в 2010 року фінальний турнір світової першості відбудеться в ПАР, а 2014 року — в Бразилії.