Заступник Голови Верховної Ради, член БЮТ Микола Томенко (на знімку) спростував інформацію про те, що юристами блоку нібито розроблено проект подання народних депутатів про імпічмент Президентові Віктору Ющенку. Про це він заявив учора на брифінгу.

— Я знаю, що з такою ініціативою виступала фракція Компартії і що про можливість такої ініціативи говорили представники Партії регіонів. БЮТ такі документи не готував і ніколи публічно на зібраннях керівництва партії чи блоку не обговорював, — сказав політик.

На думку Миколи Томенка, якщо політична криза і конфлікт триватимуть, то для України та її іміджу було б корисніше піти на дострокові вибори Президента, ніж на процедуру імпічменту. Так, на думку заступника глави парламенту, і країна і Президент «зберегли б своє ім’я».

Якщо виникне політична дискусія про можливість переносу термінів виборів Президента, я прихильник весняних виборів, щоб зняти дискусію і проблему стосовно цього, — поінформував політик, наголосивши, що це його власна позиція, а фракція і партія з цього приводу ще не визначалися.

На прохання журналістів Микола Томенко розтлумачив, що означає «суспільний імпічмент», про який учора в парламенті говорили представники БЮТ: згідно з результатами соціологічних досліджень, рейтинг Президента за останні роки знизився з 53 відсотків до чотирьох. За таких обставин, вважає народний депутат, главі держави буде важко конкурувати і взагалі пояснити суспільству, яка його мотивація в балотуванні на другий термін. Водночас, наголосив Микола Томенко, «суспільний імпічмент» ніяк не стосується справжнього імпічменту Президента.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.