Вояж до Ізраїлю відміняється

Футбол. Кубок Першого каналу-2009 у січні—лютому не відбудеться. Про це повідомив керівник російської національної академії футболу Сергій Капков. Майбутній турнір мав стати четвертим. Організатори КПК збільшили кількість команд із шести до восьми і відмовилися від призового фонду. Проте, незважаючи на попередні домовленості, російські клуби — зокрема «Спартак», «Рубін», «Зеніт» — відмовилися від участі в турнірі.

З огляду на це організатори Кубка Першого каналу ухвалили рішення не проводити турнір. Чи проводитимуть його надалі — поки що невідомо. Отож київське «Динамо», яке виграло КПК цього року, залишається чинним володарем призу ще принаймні на рік.

— Відміна Кубка Першого каналу відбулася в найнезручніший час, — так зреагував на несподіване повідомлення наставник київського «Динамо» Юрій Сьомін. — Це некоректно стосовно нашого і решти українських клубів. Усі планували свої графіки підготовки, і в них центральне місце надавалося участі у Кубку Першого каналу. За допомогою матчів цього турніру ми збиралися готуватися до виступу в Кубку УЄФА. Відміна турніру внесла певні складнощі, зокрема організаційні. Адже давно був замовлений літак, зарезервовані готелі... Зараз будемо думати і вносити корективи до давно складеного плану підготовки.

Бронзова втіха

Баскетбол. Москва (Росія). Перший турнір Кубок ВТБ. Матч за третє місце. «Динамо» (Росія) — БК «Київ». 73:86 (16:21, 26:16, 15:33, 16:16). «Динамо»: Хансен — 15 очок, Биков — 14, Нахбар — 13. «Київ»: Маркоїшвілі —28, Байрамович — 15, Скейлз — 11.

Фінал. ЦСКА (Росія) — «Хімки» (Росія). 70:66 (19:12, 17:19, 18:11, 16:24).