Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у вівторок провів зустріч з учасниками акцій протесту, організованих профспілковими організаціями, зокрема Федерацією профспілок України.

У ході зустрічі, ініційованої лідерами профспілкового руху, обговорювалася соціально-економічна ситуація в державі, пошук можливих шляхів виходу з фінансово-економічної кризи. У цьому контексті наголошувалося на важливості забезпечення нормальної роботи підприємств та унеможливлення втрати людьми роботи і, відповідно, заробітної плати.

* * *

Голова Верховної Ради України підкреслив, що сьогодні, попри все, треба забезпечити людей теплом, безпекою, основними продуктами харчування та медичними послугами. «Сьогодні треба ухвалювати держбюджет на наступний рік, а вже потім продовжувати з`ясування політичних стосунків», — сказав він. При цьому В. Литвин повідомив, що сьогодні в парламенті може відбутися лише представлення проекту держбюджету, оскільки цей документ не розглядавсь у профільному парламентському комітеті. Остаточне ухвалення фінансового кошторису держави В. Литвин прогнозує на четвер, 25 грудня, «якщо в парламенті не буде протистояння».

В. Литвин повідомив також, що має намір звернутися до керівників фракцій і парламентських комітетів з тим, щоб Верховна Рада напрацювала свої пропозиції і бачення шляхів подолання фінансово-економічної кризи.

Водночас голова парламентського Комітету з питань соціальної політики та праці і голова Федерації профспілок України Василь Хара заявив під час зустрічі, що профспілки вимагають від уряду «виконати взяті на себе соціальні зобов’язання». У разі бездіяльності уряду, сказав він, «профспілки заявляють про готовність до більш жорстких форм протесту», спрогнозувавши «активізацію протестного руху» в березні наступного року.

Прес-служба Верховної Ради України.