На думку Голови Верховної Ради Володимира Литвина, нині важливо, аби парламент зміг функціонально працювати. Народні обранці, Президент і Прем’єр-міністр мають навчитися домовлятися, бо наразі ситуація така, що «всі роблять окремі заяви, а тим часом гривня падає», сказав Володимир Литвин, виступаючи перед мешканцями Іванкова, що на Київщині. І для нас, і для міжнародної спільноти важливо, аби Україна досягла стабільності, сказав він.

Глава парламенту також наголосив, що зараз основне завдання для його колег по сесійній залі — ухвалення державного кошторису, за яким країна житиме в наступному році.

— Я робитиму все, щоб разом із урядом ми наступного тижня могли розглянути бюджет. Зрозуміло, що він буде складний. Але краще, щоб він був, можливо, на квартал, можливо, на півроку, бо його відсутність унеможливить усі запозичення, фінансування важливих соціальних видатків.

Щоправда, глава парламенту припустив, що при ухваленні бюджету не обійдеться без гострих дискусій та блокувань, але через це варто пройти, аби людям була користь, наголосив він. Володимир Литвин переконаний: людям потрібно гарантувати безпеку, тепло в домівках, харчі та доступ до необхідних медикаментів.

Окремо Голова Верховної Ради зупинився на відносинах із сусідньою Росією, які нині є вкрай складними. Він припустив, що, можливо, буде відновлено роботу відповідної міжпарламентської комісії. Спілкуючись із мешканцями району, Володимир Литвин відповів на запитання, які хвилюють громадськість. Здебільшого вони стосувалися того, що протягом останнього часу парламент фактично не працює і чи можливо покарати народних депутатів за таку бездіяльність. Володимир Литвин повідомив, що нині рівень недовіри до Верховної Ради сягнув 89 відсотків. Однак глава парламенту вбачає і певні плюси в тому, що сесійна зала поділена приблизно 50 на 50, бо це «не дасть проводити лобістські закони і підсилить контроль один за одним».

Перебуваючи на Іванківщині, Голова Верховної Ради також дав брифінг, на якому, зокрема, заявив: якщо цього тижня депутати не зможуть ухвалити бюджет, то, можливо, доведеться вносити зміни до календарного плану і продовжити роботу парламентаріїв включно до останнього тижня цього року. Відповідаючи на запитання журналістів, він також повідомив, що не поділяє «кавалерійських наскоків» у питанні ротації складу уряду та керівництва Фонду державного майна.